Foamroller, ga het gebruiken!

Waarom de foamroller gebruiken?

De foamroller is de afgelopen jaren steeds populairder geworden en dat is niet voor niks. Mensen zijn door dit apparaat in staat om zichzelf te “masseren”. Omdat mensen dit zelf kunnen uitvoeren kan je er voor zorgen dat je spierspanning vroegtijdig kan voorkomen.

Mensen die sporten en bewegen of last van hun lichaam hebben tijdens werk kunnen baat hebben bij het gebruik van het foamrollen. Ga aan het einde van de dag aan de slag en maak alle zeurende spieren los die je in je lichaam voelt.

Foamrollen en fysiotherapie

Bij het sporten is het altijd van belang om jezelf te onderhouden en te rekken en te strekken. Voetballen, tennis en andere sporten zoals hardlopen is een sport met veel belasting op je lichaam. Het is verstandig om bij dit soort sporten jezelf goed te onderhouden.

Wij geven mensen ook weleens de tip mee om het foamrollen toe te passen bij een blessure. Dit doen wij om de gegeven therapie nog een extra zetje in de juiste richting te geven. De mensen die wij bij Doortast zien kunnen we maar één of twee keer per week behandelen en huiswerk oefeningen zorgen ervoor dat de therapie long lasting is.

Ga met jezelf aan de slag en gun jezelf een goede “massage”.
Een goede foamroller kost rond de 20 a 30 euro.https://www.youtube.com/watch?v=t4A523-O5ukUitgebreide uitleg over gebruik foamroller

Sceptisch? Probeer huishoudelijke voorwerpen

Gebruik in de tussentijd een petfles/tennisbal i.p.v een foamroller, dan zie je al kleine resultaten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *