Echografie

Wat is echografie?

In onze praktijk hechten we veel waarde aan een goede diagnose. Tijdens het lichamelijk onderzoek kunnen we bij complexe klachten, of als we onze diagnose nog een keer bevestigd willen zien, echografie toepassen. Dit is een apparaat die gebruik maakt van geluidsgolven die zich door het lichaam verplaatsen. Deze geluidsgolven reflecteren op grensvlakken tussen harde en zachte structuren zoals botten, organen en spieren. Het onderzoek is niet pijnlijk. De kop van het echo-apparaat wordt op de plek van de klacht tegen het lichaam gedrukt, nadat de huid is bedekt met een gel. De geluidssignalen die terugkaatsen worden omgezet in videobeelden. Aan de hand van deze beelden, het intakegesprek en andere onderzoeksresultaten kan een betrouwbare diagnose worden gesteld, waardoor wij u gericht kunnen behandelen. Tijdens het behandeltraject kan door middel van een echo worden bekeken of de therapie het gewenste effect heeft. Zo weten we dus of de ingezette therapie succesvol is of niet.

Tijdens het maken van de echo proberen wij u altijd uit te leggen wat wij zien en wat dat inhoudt.

Wat zijn de kosten voor een echo?

Als echografie wordt toegepast tijdens het reguliere behandeltraject zijn er geen extra kosten aan verbonden. Dit valt gewoon onder een reguliere behandeling fysiotherapie en wordt als zodanig in rekening gebracht bij de zorgverzekeraar.

Komt u voor een eenmalig consult, dan brengen wij dit wel in rekening en dient u dit zelf te betalen. Deze kosten kunnen niet door u worden gedeclareerd bij de zorgverzekeraar. De kosten voor een eenmalige echo zijn €37,50

Een echo om de pijn te vinden.
J.F.
Lees verder
Al jaren kampte ik met lage rugklachten. Dankzij de therapeuten van Doortast heb ik de perfecte modus gevonden met deze klachten om te gaan.
Daniel G.
Lees verder
Een fijne praktijk. Kundige en duidelijke therapeuten. Ik raad deze praktijk zeker aan.
Marjolein
Lees verder
Zeer prettige praktijk. Je kan altijd snel terecht en wordt kundig geholpen. Wat ik erg fijn vind is dat alle disciplines onder een dak te vinden zijn.
Carl
Lees verder
Dankzij de juiste therapie kan ik weer blessurevrij trainen en sporten
Greet
Lees verder
Door de dry needling behandeling kan ik mijn arm weer vrij bewegen
Joop
Lees verder
Het fijne aan Doortast is dat er veel verschillende methodieken worden toegepast
Esther
Lees verder
Bij Doortast maken ze het waar: vandaag bellen is morgen (soms ook al vandaag) een afspraak!
Anoniem
Lees verder
Ik had al meerdere fysio's bezocht voor mijn rugklachten, maar met de manuele therapie bij Doortast ben ik er eindelijk van af!
Carolien F
Lees verder
Na mijn zwangerschap bleef ik bekkenklachten houden. Met de deskundige begeleiding in de oefenzaal zijn mijn klachten verdwenen.
Sarah
Lees verder
Mijn dochter van 11 jaar kwam met knieklachten bij Doortast; met de therapie en huiswerkoefeningen zijn de klachten verdwenen en kan mijn dochter weer pijnvrij hockeyen.
Henk P.
Lees verder
Ik ben reuze tevreden over Praktijk Doortast!
Vorige
Volgende