Acupunctuur

Wat houdt acupunctuur in?

Acupunctuur is een hele oude behandelwijze die in het oosten is ontwikkeld. De basis van de acupunctuur is het functioneren van onze organen. Functioneren onze organen goed, dan zijn we gezond en hebben we geen klachten. Echter is het zo dat onze organen ook minder goed kunnen functioneren door verschillende (ziekmakende) factoren. Voorbeelden van deze factoren zijn: stress, verkeerde voeding, roken, (overmatig) alcoholgebruik, doorgemaakte trauma’s, te weinig lichaamsbeweging etc.

Als onze organen minder goed gaan functioneren kunnen wij lichamelijke klachten krijgen. Dit zijn niet alleen klachten gerelateerd aan het orgaan zelf, zoals last van de darmen of maag, maar dit kunnen ook andere klachten zijn als stress, migraine of hoofdpijn, burn-out klachten en meer..

De therapie acupunctuur berust op het Yin Yang principe van het lichaam. Dit wil zeggen dat alle organen goed moeten functioneren en dat we in balans zijn. Dit zodat we geen klachten hebben en ons gezond voelen. Het doel van de behandelingen is het natuurlijk evenwicht in het lichaam te herstellen met behulp van verschillende naaldtechnieken.

Elk orgaan wordt vertegenwoordigd door een meridiaan. Een meridiaan is een energiebaan die over ons lichaam loopt. We hebben dus allemaal een lever meridiaan, een maag meridiaan, een hart meridiaan etc. Al onze grote organen zijn betrokken bij dit systeem.

Om het natuurlijke evenwicht te herstellen prikt de acupuncturist met naaldjes acupunctuurpunten aan die op de meridianen liggen. Elk acupunctuurpunt heeft zijn eigen werking, dus afhankelijk van de klachten worden de naaldjes bijvoorbeeld op de voeten gezet, of op de buik of rug.

Wat kan worden behandeld met acupunctuur?

De therapie helpt bij nek-, rug- en schouderklachten, stressgerelateerde aandoeningen, zwangerschapsproblemen en menstruatiestoornissen. Ook ondersteunt acupunctuur mensen bij het stoppen met roken, bij het afvallen en geeft het sporters extra prikkels waardoor ze betere prestaties leveren. Barend van Zelm heeft de driejarige opleiding acupunctuur gevolgd aan de Nederlandse Artsen Acupunctuur Stichting. Wilt u meer informatie over acupunctuur, neemt u dan contact met hem op. Hij legt u er graag meer over uit. U kunt ook kijken op de website Acupunctuurleiden

Doet de behandeling pijn? Nee. Uiteraard kan het zijn dat je een klein prikje voelt, afhankelijk van de plaats waar het naaldje gezet wordt. Ik maak altijd gebruik van painless needles. De woorden zeggen het al: pijnloze naaldjes, dus je voelt er vrij weinig van.

Acupunctuur is uiterst effectief bij veel lichamelijke klachten. Werken de reguliere behandelingen niet. Probeer acupunctuur.

Veelgestelde vragen

Dit is afhankelijk van welke aanvullende verzekering je hebt. De meeste zorgverzekeraars vergoeden (een deel) alternatieve therapie vanuit hun aanvullende paketten. Wil je weten hoeveel? Neem dan contact op met je zorgverzekeraar. 

De gemiddelde tijd van een acupunctuur behandeling is 45 minuten. 

Dat is heel lastig te zeggen. Dat is afhankelijk van de ernst van de klachten. Voor elke type klacht staat een bepaalde hersteltijd. De ene klacht is makkelijker te behandelen dan de andere.

Staat jouw vraag hier niet bij?

J.F.
Lees verder
Al jaren kampte ik met lage rugklachten. Dankzij de therapeuten van Doortast heb ik de perfecte modus gevonden met deze klachten om te gaan.
Daniel G.
Lees verder
Een fijne praktijk. Kundige en duidelijke therapeuten. Ik raad deze praktijk zeker aan.
Marjolein
Lees verder
Zeer prettige praktijk. Je kan altijd snel terecht en wordt kundig geholpen. Wat ik erg fijn vind is dat alle disciplines onder een dak te vinden zijn.
Carl
Lees verder
Dankzij de juiste therapie kan ik weer blessurevrij trainen en sporten
Greet
Lees verder
Door de dry needling behandeling kan ik mijn arm weer vrij bewegen
Joop
Lees verder
Het fijne aan Doortast is dat er veel verschillende methodieken worden toegepast
Esther
Lees verder
Bij Doortast maken ze het waar: vandaag bellen is morgen (soms ook al vandaag) een afspraak!
Anoniem
Lees verder
Ik had al meerdere fysio's bezocht voor mijn rugklachten, maar met de manuele therapie bij Doortast ben ik er eindelijk van af!
Carolien F
Lees verder
Na mijn zwangerschap bleef ik bekkenklachten houden. Met de deskundige begeleiding in de oefenzaal zijn mijn klachten verdwenen.
Sarah
Lees verder
Mijn dochter van 11 jaar kwam met knieklachten bij Doortast; met de therapie en huiswerkoefeningen zijn de klachten verdwenen en kan mijn dochter weer pijnvrij hockeyen.
Henk P.
Lees verder
Ik ben reuze tevreden over Praktijk Doortast!
Vorige
Volgende