Osteopathie

Wat is osteopathie?

Met osteopathie onderzoek en behandel je lichamelijke klachten.

Al onze weefsels (organen, botten, zenuwstelsel) zijn met elkaar verbonden en vormen een eenheid dus als mensen zich melden met lichamelijke klachten onderzoek je met osteopathie alle weefsels op beweeglijkheid en onderlinge relaties.

Zijn wij in balans, dan zijn er geen klachten maar in onze maatschappij is het tegenwoordig niet gek meer als je uit balans bent.

Stress, verkeerde voeding, lang werken achter de computer etc, kunnen factoren zijn die ons uit balans halen. Ons lichaam reageert hierop door minder goed te gaan functioneren en lichamelijke klachten zijn een gevolg.

Als oorzaak voor het ontstaan van klachten ziet de osteopaat dan vaak een bewegingsverlies van de organen en weefsels en zal hij dit middels osteopathie onderzoeken en behandelen.

Met osteopathie behandelt je geen ziektes, maar wordt gezocht naar de oorzaak van je klachten. Hierdoor zal het gebied waar het bewegingsverlies is opgetreden in zijn beweging hersteld worden zodat het zijn oorspronkelijke functie weer kan gaan uitoefenen.

De osteopaat stimuleert het zelf genezend vermogen van het lichaam. Alle weefsels en organen in het lichaam moeten voorzien worden van zuurstof en voedingsstoffen en zij moeten hun afvalstoffen af kunnen geven. De bloedvaten en het lymfesysteem spelen een belangrijke rol in de osteopathie.

De osteopathie is een holististische geneeswijze die voor iedereen geschikt is, kinderen en volwassenen. In onze osteopathie praktijk in leiden bent u in goede handen.

Voor welke klachten helpt osteopathie?

Osteopathie is voor veel klachten een goede behandelmethode. Vooral klachten die niet herstellen of die regelmatig terugkomen, kunnen door de osteopaat verholpen worden. Daarnaast kunnen medisch onverklaarbare klachten vaak goed behandeld worden. Osteopathie is dus een goede aanvulling op de reguliere geneeskunde.

Klachten die goed met osteopathie behandeld kunnen worden zijn:

  • Rug / nek klachten
  • Hoofdpijn / migraine klachten
  • Stress gerelateerde klachten
  • Alle soorten kaak problemen
  • Maag en / of darmklachten
  • Allergieën
  • Hormonale problemen
  • Heup, knie en / of enkelklachten
  • Schouder / elleboog en / of pols klachten

Wie ben ik en hoe ga ik te werk?

Mijn naam is Barend van Zelm van Eldik en ik ben acupuncturist en osteopaat van beroep. Al jaren behandel ik clienten met allerlei soorten (onbegrepen) lichamelijke klachten.

Het eerste consult is altijd een intake gesprek en lichamelijk onderzoek. In het gesprek probeer ik alle symptomen te verzamelen en de oorzaak te vinden van de klachten. Aan de hand van de gestelde diagnose begin ik meteen met behandelen. Tijdens het behandeltraject geef ik altijd veel advies over hoe om te gaan met de klachten en wat u er zelf aan kunt doen om de klachten positief te beïnvloeden

Heb je al langer last van diverse klachten? Osteopathie kan uitkomst bieden. De osteopaat kijkt naar het lichaam als geheel.

Veelgestelde vragen

Dat is afhankelijk van je aanvullende verzekering. De meeste zorgverzekeraars hebben alternatieve therapie in hun aanvullende verzekeringen zitten. Wil je weten wat er vergoedt word? Neem dan contact op met je zorgverzekering. 

Nee doorgaans niet. Sommige technieken kunnen een beetje gevoelig zijn, omdat we blokkades moeten opheffen om weer beter te kunnen functioneren. De intensiteit van de behandeling as altijd in samenspraak met de cliënt. 

Staat jouw vraag hier niet bij?

J.F.
Lees verder
Al jaren kampte ik met lage rugklachten. Dankzij de therapeuten van Doortast heb ik de perfecte modus gevonden met deze klachten om te gaan.
Daniel G.
Lees verder
Een fijne praktijk. Kundige en duidelijke therapeuten. Ik raad deze praktijk zeker aan.
Marjolein
Lees verder
Zeer prettige praktijk. Je kan altijd snel terecht en wordt kundig geholpen. Wat ik erg fijn vind is dat alle disciplines onder een dak te vinden zijn.
Carl
Lees verder
Dankzij de juiste therapie kan ik weer blessurevrij trainen en sporten
Greet
Lees verder
Door de dry needling behandeling kan ik mijn arm weer vrij bewegen
Joop
Lees verder
Het fijne aan Doortast is dat er veel verschillende methodieken worden toegepast
Esther
Lees verder
Bij Doortast maken ze het waar: vandaag bellen is morgen (soms ook al vandaag) een afspraak!
Anoniem
Lees verder
Ik had al meerdere fysio's bezocht voor mijn rugklachten, maar met de manuele therapie bij Doortast ben ik er eindelijk van af!
Carolien F
Lees verder
Na mijn zwangerschap bleef ik bekkenklachten houden. Met de deskundige begeleiding in de oefenzaal zijn mijn klachten verdwenen.
Sarah
Lees verder
Mijn dochter van 11 jaar kwam met knieklachten bij Doortast; met de therapie en huiswerkoefeningen zijn de klachten verdwenen en kan mijn dochter weer pijnvrij hockeyen.
Henk P.
Lees verder
Ik ben reuze tevreden over Praktijk Doortast!
Vorige
Volgende