Dry needling

Dry needling, wat is het?

Dry needling is een techniek waarbij een dun naaldje door de huid direct in een (spier) triggerpoint wordt geprikt. Een triggerpoint is een soort alarmpunt in een spier die verhard en pijnlijk kan worden op het moment dat de spier gespannen raakt. Afhankelijk waar het triggerpoint zit kan dit hele vervelende (pijn) klachten geven. Klachten die u kunt ervaren ten gevolge van een pijnlijke spierknoop of triggerpoint zijn: stekende/branderige pijn in de spier, tintelingen en/of uitstraling naar het arm of been, hoofdpijnklachten, bewegingsverlies etc.

Voor welke klachten helpt dry needling?

Dry needling is voor veel klachten een effectieve behandelmethode. Vooral klachten die niet herstellen of die regelmatig terugkomen, kunnen door dry needling worden verholpen. Bij klachten die langdurig aanwezig zijn is dry needling bewezen effectief, denk aan langdurige:

  • Nekklachten
  • Bekkenklachten
  • Schouderklachten
  • Elleboogklachten
  • Polsklachten
  • Knieklachten
  • Enkelklachten

Hoe werkt het dry needling?

De therapeut pakt de pijnlijke spier vast en tast af naar de triggerpoint in deze spier. Als de therapeut deze heeft gevonden prikt hij / zij het naaldje door de huid op de triggerpoint. Als reactie op deze prikkel geeft de spier een korte samentrekking met als gevolg dat de spier meteen ontspant.
De pijnklachten zullen kort na deze behandelen verminderen en/of zelfs verdwijnen.
Andere voordelen van dry needling zijn: Het is een korte/directe behandeling, de doorbloeding in de spier gaat omhoog met als gevolg dat er een sneller herstel is van de pijnlijke spier. Na de behandeling is het heel belangrijk om veel water te drinken. Dit om ervoor te zorgen dat de vrijgekomen afvalstoffen snel worden afgevoerd.

Afhankelijk van de intensiteit van de klachten moet de behandeling enkele keren worden herhaald. Uw therapeut zal dit uiteraard met u bespreken. De kosten voor een consult dry needling zijn E 37,50 per behandeling. Afhankelijk van uw aanvullende verzekering kunt u dit laten vergoeden door uw zorgverzekeraar.

Langdurige klachten? Wellicht is dry needling de oplossing voor u.
J.F.
Lees verder
Al jaren kampte ik met lage rugklachten. Dankzij de therapeuten van Doortast heb ik de perfecte modus gevonden met deze klachten om te gaan.
Daniel G.
Lees verder
Een fijne praktijk. Kundige en duidelijke therapeuten. Ik raad deze praktijk zeker aan.
Marjolein
Lees verder
Zeer prettige praktijk. Je kan altijd snel terecht en wordt kundig geholpen. Wat ik erg fijn vind is dat alle disciplines onder een dak te vinden zijn.
Carl
Lees verder
Dankzij de juiste therapie kan ik weer blessurevrij trainen en sporten
Greet
Lees verder
Door de dry needling behandeling kan ik mijn arm weer vrij bewegen
Joop
Lees verder
Het fijne aan Doortast is dat er veel verschillende methodieken worden toegepast
Esther
Lees verder
Bij Doortast maken ze het waar: vandaag bellen is morgen (soms ook al vandaag) een afspraak!
Anoniem
Lees verder
Ik had al meerdere fysio's bezocht voor mijn rugklachten, maar met de manuele therapie bij Doortast ben ik er eindelijk van af!
Carolien F
Lees verder
Na mijn zwangerschap bleef ik bekkenklachten houden. Met de deskundige begeleiding in de oefenzaal zijn mijn klachten verdwenen.
Sarah
Lees verder
Mijn dochter van 11 jaar kwam met knieklachten bij Doortast; met de therapie en huiswerkoefeningen zijn de klachten verdwenen en kan mijn dochter weer pijnvrij hockeyen.
Henk P.
Lees verder
Ik ben reuze tevreden over Praktijk Doortast!
Vorige
Volgende