Kinesio taping

Kinesio Taping, wat is dat precies?

Kinesio taping is een methode waarbij gekleurd, elastische tape gebruikt wordt om uw spieren in hun functie te ondersteunen. Het ondersteunt de spieren, zonder daarbij de bewegingen te beperken. Kinesio taping wordt gebruikt bij nabehandeling van blessures, het verminderen van ontstekingen of vochtophopingen, houdingscorrecties en bij behandeling van klachten door overbelasting (zoals RSI, tennis- of golfers elleboog). Ook bij neuro-reflectoire beïnvloeding (het verminderen van uitstralende pijn), bijvoorbeeld bij hoofdpijn, behoort kniezig taping tot de mogelijkheden. Kinesio taping is daarmee een revolutionaire behandelmethode die aanvullend is op de bestaande behandelmethodieken.

Vaak zie je (recreatieve of professionele sporters spelen met deze gekleurde tape. Het kan zijn dat ze de tape gebruiken na een blessure, als preventief middel, maar het kan ook zijn dat ze de tape gebruiken om hun prestatievermogen te verbeteren.

Kan elke therapeut kinesio taping aanleggen?

In principe kan iedereen kinesiotape aanleggen. Dit wil niet zeggen dat het effectief zal zijn. De tape is elastisch en dit heeft een reden. De bedoeling is dat de tape met speciale technieken en in een bepaalde richting wordt aangelegd. Dit is afhankelijk van het type blessure of de doelstelling die de therapeut wil behalen. Dus zomaar een tape aanleggen heeft weinig tot geen nut.

Onze therapeuten hebben zich door het volgen van de juiste scholingen gespecialiseerd in deze taping technieken. Het kan dus zijn dat onze therapeuten tijdens het behandeltraject ervoor kiezen hun therapie extra kracht bij te zetten door kinesiotape te gebruiken.

Preventief of ter ondersteuning, kinesio taping door professionals.
J.F.
Lees verder
Al jaren kampte ik met lage rugklachten. Dankzij de therapeuten van Doortast heb ik de perfecte modus gevonden met deze klachten om te gaan.
Daniel G.
Lees verder
Een fijne praktijk. Kundige en duidelijke therapeuten. Ik raad deze praktijk zeker aan.
Marjolein
Lees verder
Zeer prettige praktijk. Je kan altijd snel terecht en wordt kundig geholpen. Wat ik erg fijn vind is dat alle disciplines onder een dak te vinden zijn.
Carl
Lees verder
Dankzij de juiste therapie kan ik weer blessurevrij trainen en sporten
Greet
Lees verder
Door de dry needling behandeling kan ik mijn arm weer vrij bewegen
Joop
Lees verder
Het fijne aan Doortast is dat er veel verschillende methodieken worden toegepast
Esther
Lees verder
Bij Doortast maken ze het waar: vandaag bellen is morgen (soms ook al vandaag) een afspraak!
Anoniem
Lees verder
Ik had al meerdere fysio's bezocht voor mijn rugklachten, maar met de manuele therapie bij Doortast ben ik er eindelijk van af!
Carolien F
Lees verder
Na mijn zwangerschap bleef ik bekkenklachten houden. Met de deskundige begeleiding in de oefenzaal zijn mijn klachten verdwenen.
Sarah
Lees verder
Mijn dochter van 11 jaar kwam met knieklachten bij Doortast; met de therapie en huiswerkoefeningen zijn de klachten verdwenen en kan mijn dochter weer pijnvrij hockeyen.
Henk P.
Lees verder
Ik ben reuze tevreden over Praktijk Doortast!
Vorige
Volgende