Mulligan therapie

Wat is Mulligan Therapie?

Blessures ontstaan als er ergens in je lichaam een of meerdere gewrichten minder goed functioneren zoals ze gewend zijn. Een oorzaak hiervan kan zijn dat er een een bewegingsverandering is ontstaan in het gewricht. Bijvoorbeeld door langs werken achter de computer in een verkeerde houding of een zwikken van je enkel etc. 

Als gevolg hiervan gaan de omliggende spieren verkrampen en wordt hun functie minder. Vaak ontstaat er dan ook pijn in de getroffen Regio. 

Een bekende manier om ervoor te zorgen dat de desbetreffende gewrichten en spieren weer normaal gaan functioneren is het “Mulligan Concept”. Met Mulligan therapie worden rustige mobilisaties bedoelt om de verkeerde standen van de gewrichten te corrigeren en zo pijnvermindering en functietoename te realiseren. 

Wanneer passen wij Mulligan therapie toe?

Mulligan Therapie kan toegepast worden bij een diversiteit aan klachten. Voornamelijk bij klachten in de rug, heupen, knieën, schouders en enkels wordt Mulligan therapie toegepast. De behandelingen zijn niet pijnlijk. Vaak merk je al na enkele behandelingen dat de pijnklachten en / of beperkingen verminderen. Je kan dus al vrij snel je oorspronkelijke activiteiten hervatten. 

Mocht u naar aanleiding hiervan vragen hebben over Mulligan therapie? Neem dan contact met ons op. We zijn te bereiken op 071-5230185. Mailen mag ook naar info@doortast.nl

Snel van je klachten af met Mulligan Therapie in Leiden
J.F.
Lees verder
Al jaren kampte ik met lage rugklachten. Dankzij de therapeuten van Doortast heb ik de perfecte modus gevonden met deze klachten om te gaan.
Daniel G.
Lees verder
Een fijne praktijk. Kundige en duidelijke therapeuten. Ik raad deze praktijk zeker aan.
Marjolein
Lees verder
Zeer prettige praktijk. Je kan altijd snel terecht en wordt kundig geholpen. Wat ik erg fijn vind is dat alle disciplines onder een dak te vinden zijn.
Carl
Lees verder
Dankzij de juiste therapie kan ik weer blessurevrij trainen en sporten
Greet
Lees verder
Door de dry needling behandeling kan ik mijn arm weer vrij bewegen
Joop
Lees verder
Het fijne aan Doortast is dat er veel verschillende methodieken worden toegepast
Esther
Lees verder
Bij Doortast maken ze het waar: vandaag bellen is morgen (soms ook al vandaag) een afspraak!
Anoniem
Lees verder
Ik had al meerdere fysio's bezocht voor mijn rugklachten, maar met de manuele therapie bij Doortast ben ik er eindelijk van af!
Carolien F
Lees verder
Na mijn zwangerschap bleef ik bekkenklachten houden. Met de deskundige begeleiding in de oefenzaal zijn mijn klachten verdwenen.
Sarah
Lees verder
Mijn dochter van 11 jaar kwam met knieklachten bij Doortast; met de therapie en huiswerkoefeningen zijn de klachten verdwenen en kan mijn dochter weer pijnvrij hockeyen.
Henk P.
Lees verder
Ik ben reuze tevreden over Praktijk Doortast!
Vorige
Volgende