Revalidatie

Wat wordt verstaan onder revalidatie?

Doortast is onder andere gespecialiseerd in revalidatie. Revalidatie is een actieve vorm van fysiotherapie waarbij u door het doen van oefeningen aan uw herstel werkt. Een operatie of het oplopen van een blessure kan ervoor zorgen dat je je sportactiviteiten of andere dagelijkse activiteiten niet of -minder kunt uitvoeren. Dat is uiteraard erg vervelend en je wilt het liefst zo snel mogelijk deze activiteiten weer oppakken. Dit kun je bereiken door onder begeleiding te starten met revalideren. Het is erg belangrijk dat je dit op een verstandige en rustige manier aanpakt. Voordat we beginnen met het  traject hebben wij altijd eerst een gesprek en een lichamelijk onderzoek om een goede diagnose te stellen. Vervolgens kijken we wat de mogelijkheden zijn. Aan de hand hiervan stellen wij samen met u de doelen op voor de therapie.

Voor welke klachten helpt revalidatie?

Revalidatie helpt bij de meeste klachten, want ook bij de reguliere lichamelijke klachten moet je oefenen om weer in conditie te komen. Dus revalidatie is voor iedereen met een blessure aan te raden.

Klachten die goed met revalidatie behandeld kunnen worden zijn:

  • Rugklachten
  • Nekklachten
  • Bekkenklachten
  • Schouderklachten
  • Elleboogklachten
  • Polsklachten
  • Knieklachten
  • Enkelklachten

Bij fysiotherapiepraktijk doortast is dit een standaard onderdeel van de behandelingen die wij aanbieden.

Sport revalidatie of orthopedische revalidatie?

Moet u herstellen van een sportblessure en wilt u na het herstel uw oorspronkelijke sportactiviteiten weer oppakken, dan komt u in aanmerking voor sport revalidatie. De opbouw is hetzelfde als alle andere vormen van revalideren. Wij onderscheiden ons echter door later in het traject sport specifiek te gaan trainen. Dit houdt in dat wij u gaan voorbereiden op de sporttrainingen en wedstrijden die komen gaan. De oefeningen die we geven lijken dus op het soort sport wat u doet. In het laatste stadium van het traject gaan wij zelfs met u op locatie om u specifiek voor te bereiden op het sporten. Dus samen buiten trainen doen wij graag.

Bent u geopereerd aan een nieuwe knie of een nieuwe heup, of moet u herstellen na bijvoorbeeld een hart operatie, dan komt u in aanmerking voor orthopedische revalidatie. De opbouw is hetzelfde als andere vormen van revalideren, echter moeten we rekening houden met de beperkingen die uw operatie met zich meebrengt. Onze begeleiding is altijd individueel en op maat gemaakt.

Doortast is de praktijk in Leiden waar je terecht kunt voor revalidatie bij een blessure, na een operatie of ongeval.

Veelgestelde vragen

In het begin zijn de consulten altijd individueel. We maken een plan naar aanleiding van de bestaande klachten en beperkingen. Naarmate je verder komt in je revalidatie traject kunnen we ervoor kiezen om in groepsverband verder te gaan. Waarom? Verder in je revalidatie traject ben je vaak langer bezig met trainen. Zo kunnen we je nog beter begeleiden. In langere revalidatie trajecten is het vaak ook leuker om samen met andere te revalideren. 

Ja de behandelingen worden vergoed vanuit de aanvullende verzekering. Ben je geopereerd of heb je een chronische indicatie, dan worden de behandelingen vergoed vanuit de basis verzekering. 

Staat jouw vraag hier niet bij?

J.F.
Lees verder
Al jaren kampte ik met lage rugklachten. Dankzij de therapeuten van Doortast heb ik de perfecte modus gevonden met deze klachten om te gaan.
Daniel G.
Lees verder
Een fijne praktijk. Kundige en duidelijke therapeuten. Ik raad deze praktijk zeker aan.
Marjolein
Lees verder
Zeer prettige praktijk. Je kan altijd snel terecht en wordt kundig geholpen. Wat ik erg fijn vind is dat alle disciplines onder een dak te vinden zijn.
Carl
Lees verder
Dankzij de juiste therapie kan ik weer blessurevrij trainen en sporten
Greet
Lees verder
Door de dry needling behandeling kan ik mijn arm weer vrij bewegen
Joop
Lees verder
Het fijne aan Doortast is dat er veel verschillende methodieken worden toegepast
Esther
Lees verder
Bij Doortast maken ze het waar: vandaag bellen is morgen (soms ook al vandaag) een afspraak!
Anoniem
Lees verder
Ik had al meerdere fysio's bezocht voor mijn rugklachten, maar met de manuele therapie bij Doortast ben ik er eindelijk van af!
Carolien F
Lees verder
Na mijn zwangerschap bleef ik bekkenklachten houden. Met de deskundige begeleiding in de oefenzaal zijn mijn klachten verdwenen.
Sarah
Lees verder
Mijn dochter van 11 jaar kwam met knieklachten bij Doortast; met de therapie en huiswerkoefeningen zijn de klachten verdwenen en kan mijn dochter weer pijnvrij hockeyen.
Henk P.
Lees verder
Ik ben reuze tevreden over Praktijk Doortast!
Vorige
Volgende